Тръмп поиска победа в 5G чрез конкуренция, не чрез блокиране

Според него те закъсняват и рискуват да изостанат от други страни

Тръмп поиска победа в 5G чрез конкуренция, не чрез блокиране

Снимка: БТА

416 ~ 1 мин. четене
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп призова американските телекомуникационни компании да засилят работата си по изграждането на по-бързи мрежи от следващо 5G поколение. Според него те закъсняват и рискуват да изостанат от други страни, предава Reuters. 

„Искам Съединените щати да спечелят чрез конкуренция, а не чрез блокиране на по-напредналите технологии“, изтъкна Тръмп в публикация в Twitter. От написаното не става ясно за какво блокиране говори президентът, а представители на Белия дом не са били намерени за коментар. 

В момента САЩ водят активна международна политика, за да убедят съюзниците си по света да забранят устройствата на китайския производител на телекомуникационно оборудване Huawei, който е лидер в сектора. 

По искане на американските власти в Канада бе задържана и дъщерята на основателя на китайската компания Мън Уанджоу, която е главен финансов директор на гиганта. Тя е обвинена в редица престъпления, включително в нарушаване на санкциите срещу Иран, като все още не е решен въпросът за екстрадираното ѝ в САЩ. 
Подкрепи Economic.bg