Тръмп с остри критики и похвали към ФБР в един и същи ден

Тръмп многократно е споделял възмущението си, че ФБР изостави „делото Клинтън“, но разследва членове на собствената му партия

Тръмп с остри критики и похвали към ФБР в един и същи ден
468 ~ 1 мин. четене
Американският президент Доналд Тръмп не се поколеба да отправи остри критики на Федералното бюро за разследване (ФБР), а броени часове по-късно да смени тона с ласкави похвали по същия адрес. 

Държавният глава осъди действията на агенцията по време на разследването относно прословутите имейли от личната поща на Хилари Клинтън – неговата съперничка от Демократическата партия в президентските избори през 2016 г. 

Тръмп многократно е споделял възмущението си, че ФБР е изоставило „делото Клинтън“, но за сметка на това продължи да разследва хора от неговата президентска кампания за евентуални задкулисни връзки с Русия. 

„Жалко е това, което се случи с ФБР. Но ние ще възродим ФБР. То ще бъде по-силно и ще действа по-добре от всякога“, каза президентът, цитиран от ДПА, пред репортери в Белия дом. Думите му са изречени на тръгване към академията на агенцията в Куантико, където по-късно той изнесе слово пред випускниците. 

За кратко време Тръмп успя да смени тона и пред завършващите академията на ФБР той заяви: „В мое лице като президент американската полиция ще намери истински приятел и лоялен привърженик – по-лоялен от всеки друг“. 
Подкрепи Economic.bg