Тръмп тихомълком продал имение в Бевърли Хилс

Цената е почти два пъти повече от тази при покупката на имота

Тръмп тихомълком продал имение в Бевърли Хилс
Доналд Тръмп не се е отказал напълно от бизнеса с недвижими имоти, докато е в Овалния кабинет, съобщава "Форчън".

Компанията Trump Organization тихомълком е продала имот с 5 спални и 6 бани в Бевърли Хилс на индонезийски бизнес партньор за 13,5 милиона долара. Това е почти двойно повече от това, което президентът е платил за имота през 2007 г., когато е бил начело на компанията. (Синовете Доналд младши и Ерик управляват Trump Organization, докато баща им е президент.)

Хари Таносоеджибо, индонезийски милиардер, известен също като Хари Тано, закупил имота чрез офшорна компания, наречена Hillcrest Asia Limited. Той е партньор на Тръмп, разработил два курорта с марката Тръмп в Индонезия и присъства на церемонията по встъпване в длъжност на президента през 2017 година. 

Подобно на Тръмп, се оказва, че и той има политически стремежи в своята страна. Кандидатира се за вицепрезидент на Индонезия през 2014 г. и организира собствена политическа партия за евентуална нова кандидатура през 2019 г. Възможното му политическо бъдеще предизвиква загриженост за потенциални конфликти на интереси, ако бизнес отношенията му с Тръмп станат и дипломатически, коментира изданието.

Двуетажна къща с площ от 5395 кв. фута е построена през 1927 г. и разположена на площ от 0,67 акра, с плувен басейн.
Коментари: 0