Трите функции „провал“ в Samsung Galaxy S9

Най-остри критики събра функция AR Emoji

Трите функции „провал“ в Samsung Galaxy S9

Снимка: БТА

12106 ~ 2 мин. четене
Новият флагман на Samsung – Galaxy S9, дебютира официално преди броени дни. Някои от несъмнените позитиви са свързани с усъвършенстваните функции на камерата, по-светлия дисплей, по-добрия четец на пръстови отпечатъци. Сред морето от ревюта обаче изпъкват и някои остри критики. Ето и трите най-лоши функции на новия смартфон на корейския гигант, според The Verge. 

1. AR Emoji 

Дори да има разминавания в мненията за едно или друго, то за функцията AR Emoji явно всички са единодушни – че не става. Софтуерът, базиран на технологията за добавена реалност (AR), заснема лицето на човека и го превръща в анимирана негова версия. Емоджито е програмирано да повтаря всичко, което той прави, копирайки жестовете и мимиките му. Според мнозина, изпробвали функция обаче, устройството не се справя добре с тази задача и вместо резултатът да е забавен, той по-скоро граничи със страховит. 

AR Emoji дойде като конкурентна на Animoji функцията в iPhone X. Разликата е, че тази в смартфона на Apple използва True Depth камерата, за да заснеме множество точки от лицето на човека, правейки приликата значително добра. Софтуерът в Galaxy S9 обаче използва селфи снимка и на базата на машинно обучение се опитва да създаде аватар. Резултатът във втория случай е далеч по-несъвършен. 

2. Бутонът Bixby

Бутонът за гласовия асистент Bixby все още не може да бъде премахнат напълно. Едноименното приложение вече може да се похвали с редица актуализации като например осигуряването на по-бърз превод в реално време, както и възможността потребителите да правят покупки в реално време от определени търговци.

Въпросът на мнозина е дали тези подобрения действително ще накарат хората да използват Bixby. Въпросният превод е от Google Translate, уточнява The Verge, а що се отнася до търговците на дребно, те вече имат сравнително лесни за употреба приложения. Всичко това поставя под съмнение необходимостта от Bixby бутон поне в този вид на функциите. 

3. Задният корпус

По повърхността на задния панел на Galaxy S9 остават забележими петна от пръстовите отпечатъци, разказаха мнозина, хванали устройството в ръцете си. Проблемът лесно може да бъде избегнат чрез поставянето на калъф, но някои хора предпочитат да оставят телефона в оригиналния му вид и да се любуват на фабричните цветове. 

Тук трябва да се отбележи, че Samsung използва стъкло за корпуса на своя нов телефон. Причината е, че материалът позволява по-бързо безжично зареждане и това провокира производителите да се спират именно на него. Тук прозира и още един проблем – чупливостта на стъклото и по-високите разходи за ремонт.  
Коментари: 0