Цените на петрола продължават да падат

Цената на петрола продължи низходящото си движение до 46.23 долара за барел

Цените на петрола продължават да падат
Щатските фондови пазари записаха загуби за втори пореден ден, след като Федералният резерв увеличи лихвите с 0.25 на сто до 2.50% и заяви, че ще продължи да свива балансовата си стойност с текущия темп. Индустриалният индекс Dow Jones се раздели с 464.06 пункта до 22859.60, докато S&P 500 се понижи с 1.58% до 2467.42 пункта, след лошото представяне на технологичните компании. 

Поевтиняването на Amazon и Apple натежаха върху щатския индекс Nasdaq Composite, който завърши деня при 6528.41 пункта. Европейските акции също завършиха на червена територия, което изтри 1.44% от стойността му до 10611.10 пункта, докато английския бенчмарк FTSE 100 приключи на ниво от 6711.93 пункта. Слабият долар подкрепи поскъпване на ценните метали, при което златото добави 1.36% до 1259.85 долара за трой унция. Цената на петрола продължи низходящото си движение до 46.23 долара за барел, докато сортът Брент изгуби 3.12% до $54.76.

Основен лихвен процент – Великобритания

В края на седмицата от 15:30 часа българско време търговския отдел на САШ ще публикува окончателните данни за икономическия растеж на страната за трето тримесечие на годината. Очаква се данните да потвърдят  покачване на БВП с 3.5% на годишна база за периода до септември 2018 г., каквито бяха и предварителните данни.

Канадската фармацевтичната компания, която използва марихуана за лечебни цели се намира в низходящо движение, при което се забелязва слаб наклон и слаби дневни изменения, което е сигнал за отслабване на продажбите. Очакванията ни са при възходящо пресичане на индикатора MACD да видим бързо поскъпване и пробив над линията на съпротива, което ще даде силен импулс на ценовото движение. Подходящо е пласиране на отложена поръчка за покупка при пробив на горната тренд линия с пласиране на стоп под линията на подкрепа и възможно ниво за прибиране на печалба над $150.

Ден, след като ФЕД повиши лихвите до 2.50%, щатската валута губи позиции спрямо швейцарския франк около нивото на съпротива, образувано от низходящия канал, който очертава движението на валутната двойка. Индикаторът Стохастик дава възможност на цената да достигне до линията на подкрепа близо до 0.9750. Очакваме около тази зона да се формира силна подкрепа, при което да видим отскачане на цената и опит за възстановяване на възходящото движение.

Цената на среброто образува ново възходящо движение подкрепено от 50 дневната плъзгаща средна, което напра достатъчно импулс за пробив над зоната на съпротива при цена $14.75. Дневно затваряне над това ниво ще даде перспектива на цената да поскъпне до следващото важно ниво на съпротива 15.30 – 15.50 долара за трой унция. Покупките са предпочитани при задържане на цената над $14.50.

Френския фондов пазар претърпява сериозно понижение, като следващото ниво, което може да ограничи спада е 61.80% от нивата на Фибоначи. Нагласите ни са да следим за задържане на котировките над 4250 пункта, откъдето да изчакаме възстановяване на възходящия тренд. При покачване на индикатора RSI над нивото 50 може да смятаме, че пазара има достатъчно сила да формира възходящо движение, при което може да се влезе в дълга позиция.
Коментари: 0