„Централна енергоремонтна база“ с нови проекти на Балканите

Над 70% от дейността на ЦЕРБ е в чужбина

Инж. Димитър Белелиев:

„Централна енергоремонтна база“ с нови проекти на Балканите
~ 2 мин.
Александра Сотирова-Делчева Александра Сотирова-Делчева

ЦЕНТРАЛНА ЕНЕРГОРЕМОНТНА БАЗА ЕАД (ЦЕРБ) е единственото българско предприятие и най-голямо такова в Югоизточна Европа за поддръжка на големи генериращи и трансформиращи мощности в енергетиката. Освен в България изпълнява поръчки и на най-големите енергийни предприятия в Гърция, Македония, Косово, Босна и Херцеговина, Чехия. Компанията специализира в производство, диагностика, поддръжка и ремонт на въртящи се ел. машини и трансформатори, вибродиагностика и балансиране, превоз на тежки извънгабаритни товари.

Инж. Димитър Белелиев има 15-годишен опит като ръководител в областта на енергетиката. От 2002 г. досега е Председател на Съвета на директорите на ЦЕРБ ЕАД. До 2011 г. е изп. директор на „Техенерго” АД, като и Председател на СД на „Енергоремонт Варна” и „Енергоремонт Русе” и член на НС на „Енергоремонт холдинг” АД. Инж. Белелиев е Председател на Контролния Съвет на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Председател е на УС на Българо-Йеменска Търговско Промишлена Палата и на Сдружение за Българо-Украинска Дружба и Сътрудничество .Завършва Техническия университет в София със специалност Транспортна техника и технологии.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads