Туристическият бранш настоява за приоритетно ваксиниране

Това ще даде на страната ни конкурентно преимущество като сигурна дестинация през лятото

Туристическият бранш настоява за приоритетно ваксиниране

Снимка: Pixabay

Необходимо е служителите в сектор „Туризъм“ да бъдат включени приоритетно във ваксинационния план преди старта на летния туристически сезон. Това се казва в официално писмо на Националния борд по туризъм до министъра на здравеопазването, министъра на туризма и председателя на Националния ваксинационен щаб.

„Считаме за особено важно това предложение да бъде реализирано с оглед осигуряване, от една страна, на безопасност и сигурност на служителите в сектора, които поради характера на своята дейност контактуват с множество хора и са пряко изложени на риск от заразяване с COVID-19, а от друга - подобно решение ще създаде сериозно конкурентно предимство за България в международната ни комуникация като безопасна и сигурна дестинация“, уточняват от Националния борд по туризъм.

Според приетия от правителството ваксинационен план получаването на дозите срещу COVID-19 се осъществява в пет фази. Първи са лекарите и медицинския персонал, следват учителите, служителите във фермите за норки и социалния персонал. След това в трета и четвърта фаза попадат служителите на основни дейности за обществения живот, като например тези във ВиК сектора. В последната, пета фаза, от плана попадат всички, които са под риск заради начина и условията, при които живеят.

Коментари: 0