Turkish Airlines няма да съкращават персонал, но вдигат цените на билетите

По време на полетите на борда ще присъстват „хигиенни експерти“

Turkish Airlines няма да съкращават персонал, но вдигат цените на билетите

Снимка: Unsplash

4778 ~ 2 мин. четене

Turkish Airlines ще поддържат нивата си на персонал в продължение на следващите две години и няма да правят съкращения, въпреки че пандемията опустошава глобалното въздушно пътуване, заяви председателят на борда на директорите на компанията Илкер Айчъ в интервю за турската медия Haberturk, предава Bloomberg.

Ние виждаме 2020 г. и 2021 г. не като години на рентабилност, а като години за защита на заетостта. Нашата работа е да се съпротивляваме на съкращения, доколкото можем да си позволим“, коментира Айчъ.

Според него приходите на глобалните авиокомпании като цяло едва ли ще се възстановят до нивата си от 2019 г. в следващите няколко години. Въпреки това никоя компания не може напълно да защити работната си сила, когато има спад в продажбите, така че „всички ние ще трябва да правим жертви“, заяви Айчъ.

Забраните за извършване на самолетни полети и перспективата за намаляване на броя на пътниците на борда поради все още действащите мерки за социална дистанция с цел овладяване на разпространението на Covid-19 представляват значителна заплаха за доходите на авиокомпаниите. Броят на пътниците, превозвани от Turkish Airlines през март, падна с 53% на годишна база, показват последните данни.

За да се справи със ситуацията в този период, Turkish Airlines обмислят нови източници на финанси, сред които и продажба на стари самолети, разкри Айчъ. Приоритетът е националният превозвач сам да реши своите предизвикателства за финансиране, допълва президентът на турските авиолинии.

Turkish Airlines обмислят също така да намалят боря на представителствата си в чужбина, както и местните клонове в някои области в страната, да увеличат цените на самолетните билети, а на борда на полетите да присъстват „хигиенни експерти“, които да следят за спазване на хигиенните мерки. Според председателя на борда на авиолиниите прилагането на мерки за социално дистанциране по време на полетите не е реалистично.

Коментари: 0