Uber ще доставя и ваксини

Предвижда се и опция лекарите да бъдат карани до адреси

Uber ще доставя и ваксини
188 ~ 1 мин. четене

Uberнавлезе и в медицинския транспорт, пише онлайн изданието BuzzFeed. Проблемът с недостатъчно бързото пристигане на линейките не се наблюдава само в Бъглария. Този казус тормози множество други държави.  ОчевидноUber смята,че може да промени това.

Компанията е започнала да доставя ваксини, като първият тест е бил направен миналата седмица в САЩ. Компанията за споделено пътуване е провела кампания, която е позволила на потребителите да си „поръчат“ медицинска сестра, която да бъде докарана до тях и да ги ваксинира против грип. Инициативата била проведена в 36 американски града.

Uber e назначила и „здравен съветник“ в лицето на Джон Браунщайн. Той е сред директорите на бостънската детска болница. Цената на новата услуга е 10 долара, като получават потребителите получават и пакет за защитa от грип. Той включва кърпички, сапун, вода и други подобни.

Здравният съветник Баунщайн има амбициозни планове за uberHEALTH. Сред тях е и транспортирането на хора до медицински заведения, първоначално най-вече за рутинни прегледи и процедури.

Предвижда се и опция лекарите да бъдат карани на адреси, което да се използва най-вече за рутинни домашни посещения. 

Подкрепи Economic.bg