Убийците на брата на Ким Чен-ун мислели, че участват в шоу

Ако бъдат признати за виновни, те обаче могат да бъдат осъдени на смърт

Убийците на брата на Ким Чен-ун мислели, че участват в шоу

Снимка: БТА

5860 ~ 1 мин. четене

Двете жени, убили в Малайзия брата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, са си мислели, че участват в шега за телевизионно шоу, пише Reuters. Те не знаели, че са хвърлили истинска отрова в лицето на Ким Чен-нам. Ако бъдат признати за виновни, те обаче могат да бъдат осъдени на смърт.

На едната от двете жени ѝ е било казано, че я наемат за комедийно телевизионно шоу. С нея се е свързал човек, който е заподозрян и издирван от малайзийската полиция.

Индонезийката Сити Айсях е обвинена заедно с виетнамката Доан Ти Хюнг в убийството на Ким Чен-нам, хвърляйки в лицето му VX – забранена химическа отрова. Това се случи на 13 февруари миналата година на летището на Куала Лумпур.

На 5 януари 2017 г., докато Айсях е била в нощен клуб, към нея се приближил малайзийски шофьор на такси и я попитал иска ли да участва в японско комедийно предаване. Когато жената приела, тя изгледала видео какво трябва да направи. След това направила пакости на трима души близо до фонтан, за което ѝ били платени 102.70 долара.

Коментари: 0