Умният говорител на Alibaba влиза в колите на Audi, Renault и Honda

Все още не ясно в кои модели ще бъдат поставени устройствата

Умният говорител на Alibaba влиза в колите на Audi, Renault и Honda

Снимка: Alibaba

Китайската Alibaba Group Holding Ltd обяви днес, че гласовият ѝ асистент ще бъде включен в автомобилите на Audi AG, Renault SA и Honda Motor Co Ltd, продавани на местния пазар.

Интелигентният говорител Tmall Genie Auto ще позволи на шофьорите да използват гласови команди, например да пускат поръчки в онлайн платформата за търговия на дребно на Alibaba и да купуват билети за филми, заяви китайският гигант на изложението CES Asia 2019 в Шанхай.

В близко бъдеще говорителят ще позволи на шофьорите да наблюдават и контролират интелигентни устройства в къщи, оборудвани с устройство, съвместимо с Tmall Genie, съобщи Alibaba в съвместно изявление с трите автомобилни производителя, без да уточнява моделите на превозните средства, в които говорителите ще бъдат инсталирани.

"Развълнувани сме да си партнираме с глобални авторитетни марки като Audi, Renault и Honda", каза Мифи Чен, генерален мениджър на Alibaba AI Labs. "Заедно можем значително да подобрим нашите услуги в автомобила и да направим шофирането по-интелигентно и взаимосвързано", добави той.

Tmall Genie прилича на Echo на Amazon.com Inc. Alibaba пусна устройството през 2017 г. и пусна автомобилна версия през април миналата година.

Други автопроизводители, които са заявили, че ще инсталират устройството в своите автомобили, са BMW и Volvo Cars.

Amazon също има версия на Echo, наречена Echo Auto, която обяви през септември.
Коментари: 0