United Group официално купува Vivacom

Цената на сделката все още не е ясна, но спекулациите са за 1.2 млрд. евро

United Group официално купува Vivacom

Снимка: Economic.bg/Архив

5236 ~ 1 мин. четене
Балканската телекомуникационна и медийна компания United Group обяви официално днес, че има съгласие за придобиването на водещия български телекомуникационен оператор Vivacom. Сумата на сделката все още не е разкрита, но според различни източници на Financial Times става въпроса за 1.2 млрд. евро.

Очаква се сделката да приключи през второто тримесечие на 2020 г. при условия, включително получаване на регулаторните одобрения, заявиха в съвместно съобщение United Group, Vivacom и BC Partners.

„Vivacom е добре управлявана компания със силен мениджмънт и се вълнувам от възможностите, които имаме, за да изградим още по-силен бизнес“, се казва в изявление на главният изпълнителен директор на United Group - Виктория Боклаг.

Сделката ще отбележи шестия път, когато Vivacom сменя собственика си, след като беше приватизирана през 2004 г. Българският телеком беше пусната в продажба по-рано тази година, като United Group проведе ексклузивни преговори за закупуване на българската телекомуникационна компания.

През 2018 г. балканската група беше закупена от британският инвестиционен фонд BC Partners. Наскоро компанията придоби и хърватският телеком Tele2 за 220 млн. евро.
Подкрепи Economic.bg