Уолстрийт очаква негативни новини за пазара на труда

Уолстрийт очаква негативни новини за пазара на труда
308 ~ 3 мин. четене
През деня се състоя заседанието на ЕЦБ, на което главните банкери очаквано запазиха основния лихвен процент в еврозоната. Основният акцент падна върху пресконференцията, на която председателя на ЕЦБ Марио Драги каза, че глобалните рискове все още измъчват икономиката на еврозоната, а последните данни потвърждават забавяне на темповете на растеж. В резултат на събитията се наблюдава смесена търговия,  при което бенчмаркът DAX добави близо половин процент към стойността си, докато основният индекс във Великобритания FTSE 100 приключи деня на отрицателна територия при 7421.91 пункта.

Фондовите пазари в САЩ отчетоха  слаб ръст, след като Федералният резерв затвърди позицията си, че няма да има ново вдигане на основната лихва тази година. Dow Jones Industrial Average добави едва 9 пункта към активите си, въпреки тежестта от спада на Boing. Индексът S&P 500 напредна с 0.35% до 2888.21 пункта, докато технологичният индекс Nasdaq се изкачи до 7962.24 пункта. От 21:00 часа Фед публикува протокола от заседанието, което се проведе през март и разкри подробности относно монетарната политика на страната.

Това отслаби щатската валута, което даде възможност на ценните метали да натрупат печалба. Златото поскъпна до 1307.90 долара за тройунция, докато среброто се търгуваше при цена от $15.24 в края на деня. В сряда цените на петрола поскъпнаха до 64.46 долара за барел, след като данните в САЩ показват огромен спад в запасите от бензин, които засенчиха запасите от суров петрол, който достигнаха най-високите си нива за повече от година.

Акценти днес

Икономически данни - САЩ

Основният акцент през деня ще бъдат данните за седмични молби за помощи при безработица. Очакванията на пазара са за повишаване на молбите до 210 хил., което би имало негативен ефект върху щатската валута.

Инструмент на фокус - JPMorgan Chase

JPMorgan Chase се очаква да публикува финансовите си отчети за първо тримесечие на годината в петък преди отваряне на щатската борса. Прогнозата са за коефициент EPS от $2.36 при приходи от $28.47 млрд. За последните няколко тримесечни отчета банката пропуска очакванията на анализаторите, което ако се случи отново може да понижи акцията под 100 периодната средна и да започне нова корекция, която да тества минимумите под психологическата граница от $100. При добри данни и пробив над   горната граница на канала може да се влезе в дълга позиция с цел тестване на нивото около $108.

GBP/USD

На фона на слабите данни за еврото, спада на единната валута повлече и британската лира. Неуспешния опит за поскъпване на валутната двойка GBP/USD срещна съпротива от 100 периодната средна и низходящата тренд линия, които натиснаха паунда в низходяща посока. Изчакваме сигнал за продажба, който ще дойде при пробив на линията на подкрепа около 1.3050. Спада би трябвало да доведе до низходящо пресичане на индикатора Стохастик, което ще даде допълнително ускорение на низходящото движение.

XAU/USD

В очакване на протокола от заседанието на Федералния резерв, който ще бъде публикуван вечерта цената на златото взе преднина пред щатската валута, при което виждаме опит за нов максимум от среда на миналия месец. Образуваната скрива дивергенция дава сигнал за продължаване на възходящото движение, което ни дава възможност за покупка при пробив над цената $1308.40.

S&P 500

Широкият индекс на щатите записа неуспех при тестването на психологическата граница от 3000 пункта, което обърна движението и започна корекционно движение. Очакваме резултатите от финансовите отчети за Q1 на 2019 да засилят индекса в определена посока, като не е изключено корекцията да продължи до срещане на съпротивата от 100 периодната плъзгаща средна.
Коментари: 0