Уолстрийт се оцвети в тъмночервено

Dow Jones и S&P500 отчетоха най-лошата си сесия след октомври 2020 г.

Уолстрийт се оцвети в тъмночервено

Снимка: Unsplash

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари отчетоха силни загуби в сряда, като Dow Jones и S&P 500 регистрираха най-лошия си ден от октомври, достигайки до над 2% загуба от стойността. NASDAQ, от друга страна, отстъпи с над 2.5% след силното повишение на технологичните акции във вторник. Европейските пазари също отчетоха силно негативна сесия, като FTSE 100 изгуби 1.3% стойността си, достигайки 6567.37 пункта, докато DAX 30 се понижи с 2.59%, приключвайки сесията при 13 525.64 пункта.

Цената на петрола отчете понижение, като Brent изгуби 0.61%, търгувайки се на 55.47 долара за барел, докато WTI отстъпи с 0.59%, търгувайки се на 52.51 долара.

Златото изгуби част от достигнатите стойности през последните няколко дни, като достигна най-ниски нива от 18-ти януари. Спот златото отстъпи с 0.3% до 1 839.21 долара за тройунция, докато златните фючърси отразиха понижение от 0.5% до 1 835.90 долара.

Акценти днес

Икономически данни  – САЩ

Акцентът на деня ще падне върху седмичните молби за помощи при безработица, като събитието ще оцени промяната на броя от населението, които са подали нови молби при безработицата в САЩ. Това може да повлияе силно на потребителското потребление, което заформя голяма част от ГДП на САЩ.

Инструмент на фокус

Walmart Inc.

Цената на акциите достигнаха долната граница на тренд линията около психологическото ниво от 145.00. При засилен натиск от пазара е възможно цената да направи тест на линията, като при успешен опит може да се очаква понижение до 135.00, където се намира съпротива съставена през септември, миналата година. От друга страна, Стохастик, показва покачване на средните, което може да доведе цената до съпротивата образувана над 150.00.

AUD/NZD

Валутната двойка се намира точно над съставената подкрепа, която бе тествана на 25 януари. Текущата стойност се намира точно под 200 периодната средна, като при успешен пробив над нивото, може да се очаква повишение до психологическото ниво от 1.0800. В допълнение, индикаторът MACD се намира в зона на препродаден пазар, което може да повлияе положително на посоката на цената.

Copper US

Цената на бронз успя да пробие възходящата тренд линия, която бе съставена от края на ноември. При засилен натиск от пазара може да се очаква понижение до 100 периодната средна, която се намира около психологическото ниво от 330.00. При успешен опит за пробив на средната, цената може да тества следващата подкрепа съставена от края на октомври, която се намира около 320.00.    

Netherland25

Холандският индекс достигна до зона на подкрепа около цена от 540.00, като успя да премине под 100 периодната средна. При засилен натиск от пазара може да се очаква тест на хоризонталната линия и продължение на низходящото движение до зоната на подкрепа, заформена през края на декември, около психологическото ниво от 630.00 пункта.

Източник:  https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0