Prada очаква до €5 млрд. ръст на приходите до 2025 г.

Компанията не се интересува от придобиването на други марки, а от купуването на производствени заводи

Prada очаква до €5 млрд. ръст на приходите до 2025 г.

Снимка: Pixabay

Италианската група за луксозни стоки Prada очаква приходите й да се увеличат до 5 млрд. евро през следващите четири до пет години, каза нейният изпълнителен директор в интервю за италианския всекидневник Il Sole 24 Ore.

Не пораснахме толкова, колкото ни се искаше, но ние сме групата, която запази най-добре своята идентичност“, казва Патрицио Бертели.

Последствията от кризата с COVID-19 предизвикаха 40% спад в приходите на Prada през първата половина на миналата година, което доведе до 196 милиона евро оперативна загуба. Въпреки това групата обяви, че приключва 2020 г. с оперативна печалба.

По думите на Бертели секторът на луксозните стоки ще отбележи бързо възстановяване след месец март, когато се очаква ограниченията в повечето страни вече да бъдат премахнати.

Патрицио Бертели уточни, че компанията не се интересува от придобиването на други марки и вместо това ще продължи да купува производствени заводи. По план компанията ще инвестира 100 млн. евро годишно в обекти и магазини през следващите години.

Произведството в Италия ще бъде все по-важно“, изтъкна той и отбеляза.

По думите му 80% от настоящото производство на Prada е в Италия.

Коментари: 0