Уолстрийт продължи възстановяването си

Акциите на Boeing поскъпнаха с 22%

Уолстрийт продължи възстановяването си

Снимка: БТА

672 ~ 3 мин. четене

За пореден ден световните борси завършиха с положителни резултати, след като Белия дом и лидерите на Конгреса дадоха зелена светлина на законопроекта за мащабни стимули към икономиката с цел справяне с икономическото забавяне от пандемията на коронавирус.

За последните два дни индексът Dow Jones нарасна с 13%, като само за изминалия ден индексът на 30-те сини чипа напредна с 2.39 на сто до 21200.55 пункта. Основен генератор на печалбите бяха акциите на Boeing, които поскъпнаха с 22% и Nike, който поскъпна с 9.2 на сто. 

S&P 500 се изкачи с 1.15% и завърши деня при 2475.56 пункта, докато технологичния индекс Nasdaq повиши стойността си до 7384.30 пункта. Щатските индекси изтриха част от натрупаната преднина  в последните минути на търговската сесия на фона на изказването на сенатор Бърни Сандърс, според който трябва да се изчака с приемане на пакета от стимули.

Позитивните новини от САЩ отекнаха и в Европа, при което индексите продължиха да се възстановяват от предходните спадове. DAX прибави 1.79% към стойността си, докато FTSE 100 се изкачи с 4.45% до 5688.20 пункта.

Златото остана волатилно в сряда, след като новината за пакета от стимули в САЩ насочи инвестициите към рисковите активи. Ценният метал завърши деня с понижение от 0.62% до 1617 долара за трой унция, докато среброто поскъпна с един процент до $14.43.

На фона на оптимистичните резултати на фондовите пазари цената на нефта остана стабилна с леко понижение от 0.12% до 24.30 долара за барел, докато сорта Брент поевтиня до $27.45.

Акценти днес                                 

Икономически данни – САЩ

През деня ще бъдат изнесени седмичните молби за помощи при безработица, като това ще са първите следи от въздействието на коронавируса върху пазара на труда в САЩ. Икономистите от Goldman Sachs са изчислили, че претенциите ще скочат до рекордните 2.25 милиона, според анализ на предварителни доклади в 30 щата.

Инструмент на фокус - Sanofi

Фармацевтичната компания коригира около 30% от спада, но все още цената на акциите остава под нивата на съпротива, образувани от тренд линията и 50 периодната средна. Очакваме опитите за поскъпване да продължат, но стойностите на индикатора MACD говори за силно низходящ импулс, който може да окаже натиск върху цената.

USD/JPY

USD/JPY образува V-образна формация, при която може да влезем в дълга позиция при пробив над максимума в началото на формацията при цена 112.20. Трябва да отчетем, че стойностите на индикатора Стохастик са твърде високо в зоната на прекупен пазар, което говори за възможна корекция на цената преди да видим опит за ново поскъпване.

NatGasUS

Природния газ продължава да се намира в силен низходящ тренд, като виждаме всеки опит за поскъпване бива осуетен. Цената на суровината се намира до минимумите от началото на 2016 година, което може да послужи като подкрепа. При формиране на възходящото движение и пробив над 50 периодната средна очакваме активизиране на купувачите. При пробив над зоната на съпротива окол $2 може да се влезе в дълга позиция с поставяне на стоп под 50 SMA и цел достигане до цени около 2.50

GerTech30

Немският технологичен индекс коригира спада си до 38.2% от нивата на Фибоначи, където виждаме натиск от пазара. Нагласите ни са за възобновяване на спада и тестване на минимумите под 2250 пункта. Ако, обаче, настроенията на пазара доведат по ново покачване, може да е влезе в дъга позиция над нивото 2572.

Коментари: 0