Уорън Бъфет придобива Duracell

Сделката е на стойност 6,4 млрд. щатски долара

Уорън Бъфет придобива Duracell
3692 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Инвестиционната компания на милиардера Уорън Бъфет - Berkshire Hathaway, обяви днес, че ще придобие марката за батерии Duracell от гиганта Procter & Gamble, съобщава Business Insider.

Според официалното съобщение стойността на сделката ще е 6,4 млрд. щатски долара, 1,7 млрд., от които ще бъдат в брой. Останалите 4,7 млрд. долара ще бъдат под формата на акции на Procter & Gamble, притежавани към този момент от Berkshire Hathaway. Придобиването се очаква да бъде завършено през втората половина на 2015 г.

„Винаги съм бил впечатлен от Duracell и като потребител, и като дългосрочен инвеститор. Това е водеща глобална марка с висококачествени продукти и считам, че ще се позиционира добре в портфолиото на Berkshire Hathaway”, заявява главният изпълнителен директор Бъфет.

„Благодарим на служителите на Duracell. Те направиха марката глобален лидер в бизнеса с батерии. Сигурен съм, че новият собственик ще предостави нужната подкрепа за амбициозните планове за бъдещ растеж”, казва от своя страна главният изпълнителен директор на P&G Алън Лафли.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg