Управителят на KIA оглавява Асоциацията на автомобилните производители

Управителят на KIA оглавява Асоциацията на автомобилните производители

Управителят на "КИА Моторс България-София" Харбин Иванчев е новият председател на управителния съвет на Асоциацията на автомобилните производители (ААП) и техните оторизирани представители в България (ААП). Той заема мястото на Александър Миланов, който беше председател три последователни мандата.

Иванчев притежава дългогодишен опит в автомобилната индустрия - като изпълнителен директор на „КИА Моторс България” повече от 18 години. От 15 години той е управител на дилърството на „Субару” в София. През 2007 г. Иванчев става управител на франчайз подразделението на „Europcar” в България. От 2006 г. той е член на съвета на директорите на „Б.Л. лизинг”, а от 2016 г., два последователни мандата, е член на управителния съвет на ААП.

Общото събрание на Асоциацията избра за членове на УС Александър Бабанин, „Силвър Стар Моторс” ЕАД; Александър Костадинов, „Мото Пфое БГ” ЕООД. Васил Баров – „Ратола Корпорейшън” ЕООД, Вихрен Горанчев – „Опел Саутийст Юръп ЛЛС”;  Георги Загоров – „Турботракс България” ООД; Емил Гърнев – „Рено Нисан България” ЕАД; Станислав Панчев – „Италия Моторс” ЕООД. 

Мандатът на предишния председател на Асоциацията Александър Миланов – „БМВ България” ЕООД за неговата дългогодишна дейност като член и председател на Управителния съвет в три последователни мандата, максимално допустими по отношение на мандатността от устава на ААП. Изпълнителен директор на ААП остава Татяна Груева.

Коментари: 0