Управляващата коалиция се запазва

Коалиционният съвет продължи близо четири часа

Управляващата коалиция се запазва
„Обединените патриоти” остават във властта и управляващата коалиция се запазва в първоначалния си вид. Това стана ясно след продължилия близо 4 часа Коалиционен съвет между Патриотите и ГЕРБ. 

Засега споразумението между политическите сили се запазва, каза Цветан Цветанов, председател на парламентарната група на ГЕРБ. 

„Коалицията е единна и вървим напред в името на държавността и България“, заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от БНТ.

„Най-важното, което днес трябваше да решим, е дали да продължим управлението, или да се разпръснем и да отидем към избори, което означава страната да се хвърли в хаос и неизвестност“, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Той изрази надеждата, че вбъдеще вътрешнокоалиционните проблеми ще се решават помежду им, а не чрез медиите.

Повод за заседанието беше създалото се напрежение около подадените оставки на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. Те дойдоха като резултат от трагичната катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души, и която повдигна въпроси за качеството на пътищата и тяхната сигурност. В коалицията обаче се породи недоволство, че решенията за смяна на министри се вземат еднолично от премиера Борисов. 

Коментари: 0