В какво още е номер 1 Джеф Безос

Той не само е най-богатият човек на света, но и един от най-добрите бизнес лидери

В какво още е номер 1 Джеф Безос
Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос не само е най-богатият човек на света в момента. Той е считан и за най-квалифицирания лидер сред водещите изпълнителни директори, според ново проучване.

83% процента от респондентите заявяват, че имат доверие в способностите му да развива своята компания и да внедрява иновации, като така той изпреварва главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук (77%), главния изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела (76%), главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай (76%) и изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг (71%), според проучване, проведено за Fortune от The Harris Poll.

Безос печели най-високата позиция, като превърна Amazon от малка онлайн книжарница в Голиат на електронната търговия, коментира изданието. В същото време той успя да изтласка компанията извън нейните корени и да я развие като лидер в редица други бизнеси -  видео стрийминг, информационни технологии, таблети Kindle и, напоследък - умни устройства като говорителите Echo, като същевременно се разширява и в търговията на дребно, най-вече чрез придобиването на веригата за хранителни стоки Whole Foods.
Коментари: 0