В САЩ дебютира първият наистина 5G смартфон

Започнаха продажбите на Samsung Galaxy S10 5G

В САЩ дебютира първият наистина 5G смартфон
2783 ~ 1 мин. четене
Verizon започна да продава Samsung Galaxy S10 5G – първото устройство, което поддържа новата 5G мрежа на телекома. Телефонът идва на пазара след Motorola Z3, също предлагащ работа със следващото поколение комуникации, но при условие, че човек закупи специален аксесоар, който да позволява това. Затова се смята, че продуктът на южнокорейската компанията е първият по рода си. 

Verizon активира своята 5G мрежа за смартфони в началото на април, започвайки от Чикаго и Минеаполис. Ранните отзиви от използването на супер бързия интернет е, че то е „объркващо“ и „трудно“, тъй като не винаги има яснота къде и кога е налична 5G връзка. 

Причината е, че начинът, по който устройството казва, че има покритие на 5G, е различен от този на на 4G LTE, предава CNBC. Телефонът показва единствено 4G обхват, докато човек не опита да използва 5G, едва тогава ще се появи символът за новата мрежа. Очаква се това объркване да се изчисти в следващите години.

Що се отнася до Galaxy S10 5G, за него знаем, че има 6.7-инчов екран и шест обектива, включително специален 3D такъв за дълбочина, който не се предлага в обикновения Galaxy S10 +. В САЩ устройството се продава за минимум 1 300 долара. 

По-рано стана ясно, че 5G телефонът на Samsung ще стъпи и във Великобритания, където предварителните поръчки ще започнат от 7 юни. 

Все още са много малко страните, където има изградени 5G мрежи. Другата е Южна Корея. 
Коментари: 0