В Сингапур изненадаха Тръмп с торта преди рождения му ден

Американският президент става на 72 г. в четвъртък

В Сингапур изненадаха Тръмп с торта преди рождения му ден
На работния обяд в Сингапур с американски и сингапурски висши служители на американския президент Доналд Тръмп му подариха торта по случай предстоящия му рожден ден, предаде ДПА. 

Снимка на тортата пусна в Туитър външният министър на Сингапур Вивиан Балакришнан, който написа: "Празнуваме рожден ден, малко по-рано". 
Тръмп става на 72 години в четвъртък. 

Пак от снимка в Туитър на менюто, пусната от сингапурския министър на образованието Он Е Кун, стана ясно, че на Тръмп и премиера на Сингапур Ли Сян Лун е била поднесена супа от омар, стек и традиционният малайски десерт чендол, който се приготвя от оцветени оризови нудъли, червен боб, кокосово мляко и сироп от палмова захар, съобщи ТАСС. 

В навечерието на историческата среща на върха между САЩ и Северна Корея президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна днес в Сингапур с домакина си - сингапурския премиер Ли Сян Лун.

Срещата, която имаше частен характер, се състоя в официалната резиденция на сингапурския премиер. След нея двамата лидери излязоха за малко пред медиите, стиснаха си ръце и позираха пред камерите, преди да се върнат в сградата за работен обяд с американски и сингапурски служители. Нито един не направи изявление пред очакващите ги журналисти, но Тръмп бе чут да казва на Ли, че утрешната среща ще е много интересна и според него ще има много добър резултат. 

Днес в хотел "Риц Карлтън" се състояха подготвителни разговори между представители на САЩ и Северна Корея, очаква се по-късно да има още една такава среща. Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо, който е в американската делегация, написа по-късно в Туитър, че разговорите са били "по същество и подробни". 
Коментари: 0