Събитията в София Тех Парк се превръщат в събитие

В тази трудна за събитийната индустрия година екипът намира новите възможности за провеждане на инициативи с разнообразен формат

Събитията в София Тех Парк се превръщат в събитие

Снимка: София Тех Парк

Автор: Тони Григорова

Събитийната индустрия вече излиза от шока и започва да намира своите нови форми и формати. Инициативите, на които София Тех Парк е домакин в новите условия, са добра илюстрация и за случващото се, но и за възможностите, които се разкриват.

Голяма част от ключовите събития бяха преместени в календара за 2021 г., но след месец май София Тех Парк започна да организира събития

на открито

после и на закрито при спазване на противоепидемичните мерки. Екипът на София Тех Парк дори работи по проект за отваряне на нова зала за събития в сградата на Инкубатора тази есен. Амфитеатърът пред иновационния форум „Джон Атанасов“ се превърна в арена за спектакли на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ и на Театър „Българска армия“. През лятото там се играха близо 30 постановки. В средата на юли на открито се проведе ĸoнфepeнциятa „Oбpaзoвaниe oт A дo # Инoвaтивнoтo yчилищe“. На 10 септември се състоя и срещата на стартъпи с инвестиционни фондове, на която нашето списание отново бе съорганизатор, а София Тех Парк  промотира част от предприемаческата екосистемата на своя територия. На 30 септември пак тук ще е второто издание на конференцията за киберсигурност, която правим заедно с Дигиталната национална коалиция.

Събитията на открито ще продължат до края на октомври, като от началото на септември активно вървят и мероприятия в иновационния форум, в залите на Лабораторния комплекс и в сграда Инкубатор. Някои от големите конференции се проведоха онлайн, но все повече се налага форматът на

хибридните събития

които използват максимално допустимия капацитет на залата в съчетание със стрийминг на живо, разказва Пламен Славчев, организатор събития в София Тех Парк. От обратната връзка се е убедил, че 50% от едно мероприятие е неговото съдържание, а другите 50% са контактите на живо, които то позволява.

2019 г. е най-силната за събитията в София Тех Парк, когато те са били над 210. И най-добрата референция е, че проведени веднъж, за много от инициативите става традиция всяка година да се провеждат на това място. Освен да е домакин и да подкрепя събития, София Тех Парк вече организира форуми със свое съдържание - например конференцията Investum Supersonic, която през март 2019 г. се фокусира върху иновациите в България. С огромен интерес се посреща поредицата от вдъхновяващи срещи с успели българи „Дерзай“, както и уебинарите по актуални теми.

Локация, локация, локация – е само едно от

предимствата

на София Тех Парк като място за събития. Особено за онези, които са свързани с наука и образование, предприемачество, иновации, ИКТ. Всяко такова събитие може да бъде подкрепено с експертиза и ноу-хау от учените и бизнеса, работещи на територията на научно-технологичния парк, което дава висока добавена стойност. Предимство е, че има силна концентрация на знания и умения, като тук е място, където всеки организатор на събитие може да го форматира съобразно своите виждания и необходимост – и на открито, и на закрито, уверява Пламен Славчев.

Чрез гъвкавост и креативност София Тех Парк се превърна в място за конференции, церемонии, годишни форуми, тиймбилдинги, хакатони, обучения, работилници. Дори и в тази трудна за събитийната индустрия година екипът уверено продължава напред.

Коментари: 0