Въпреки теча на данни: В НАП са раздадени над 30 млн. лв. бонуси през 2019 г.

По думите на Галя Димитрова 70 човека са били "наказани" с едно тримесечие без допълнително материално стимулиране

Въпреки теча на данни: В НАП са раздадени над 30 млн. лв. бонуси през 2019 г.

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

5388 ~ 1 мин. четене

Служители на Националната агенция за приходите (НАП) са получили над 30 млн. лв. бонуси за постигнати резултати през изминалата година, съобщава bTV. Материалното стимулиране се е случило на фона на безпрецедентния теч на лични данни. В същото време НАП обжалва глобата от 5.1 млн. лв., наложена им от Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) заради теча на данни.

Теч на данни от НАП

Изпълнителният директор на приходната агенция Галя Димитрова заяви, че на 70 души са били спрени бонусите, но само за едно тримесечие. На следващото те са получили своите допълнителни материални стимули.

„В тези 70 човека се включва целият ръководен състав на агенцията и всички колеги, които са пряко свързани с информационни системи и информационна сигурност - не са получили за едно тримесечие“, казва Галя Димитрова.

Изпълнителният директор на НАП уточнява, че бонусите на въпросните хора са били „замразени” само за едно тримесечие, защото през следващите месеци „са положили извънредни усилия за оптимизиране на дейностите ни свързани с информационната сигурност“.

Според нея цялостните резултати, които агенцията е постигнала напълно обосновават бонусите, които служителите са получили.

„Резултатите, които постигна НАП, които са резултат на всички на целия екип на НАП и са рекордни за миналата година - почти 24 млрд. лв. приходи и ръст от почти 3 милиарда – мисля, че това обосновава това, че служителите на НАП заслужават да получат бонуси“, казва Димитрова.

На въпрос дали усилената работа компенсира допуснатата грешка и изтичането на данни, Галя Димитрова отговори: „Говорим за неща, които няма как да сравняваме“.

Подкрепи Economic.bg