Ремонтите по „Графа“ отново започнаха

Надзорът на проекта е признал вече 80 дни на фирмата изпълнител „Джи Пи Груп“, с които ще се забави проекта заради дъжд и сняг

Ремонтите по „Графа“ отново започнаха
1700 ~ 1 мин. четене
Ремонтните дейности по ул. „Граф Игнатиев“ са възобновени след 48-дневна пауза. Това стана ясно след среща на зам.-кмета на Столична община Дончо Барбалов с техническия ръководител на ремонтните дейности на улицата и строителния надзор, съобщиха от Столична община.

Строителството беше спряно за 48 дни - от 19 декември 2018 г. до 5 февруари 2019 г., поради лоши климатични условия. Освен тези близо 7 седмици, в които не се е работило по булеварда, фирмата изпълнител „Джи Пи Груп“ е поискала да ѝ бъдат признати и други 50 дни, през които, поради дъждовете през пролетта и лятото, фирмата не е могла да работи по проекта.

В крайна сметка надзорната фирма информира, че признава "само" 31 дни от заявените, като за тях е предоставен протокол от Националния институт по метеорология и хидрология.

Представителят на изпълнителя съобщи, че от обектите, включени в Зона 2, до момента е изпълнена ул. „Солунска“. Изцяло са подменени подземните комуникации по ул. „Граф Игнатиев“, завършени са релсовия път и уличното осветление и са положени 50% от настилките по ул. „Граф Игнатиев“ извън трасето на релсовия път.

От 12 февруари се предвижда да започне полагане на настилки по ул. „Цар Шишман“ в участъка между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Ген. Паренсов“, където беше поставена временна асфалтова настилка. По време на ремонта ще бъдат направени нови тротоари, като ширината на този от страната на сградите ще бъде увеличена, обновяват се настилката на улицата, осветлението и озеленяването. Временно ще бъдат поставени ограждения, а работата ще се изпълнява поетапно, за да е максимално облекчен достъпът на пешеходци.
Подкрепи Economic.bg