Вече 3 часа продължава Коалиционният съвет на управляващите

Вече 3 часа продължава Коалиционният съвет на управляващите

Снимка: Economic.bg

Вече три часа продължава срещата между Коалиционните партньори ГЕРБ и „Обединени патриоти”, която се провежда в Министерски съвет. На нея присъстват лидерите на четирите партии – Цветан Цветанов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, както и премиерът Бойко Борисов. Целта на съвета е да се потуши породилото се през последните дни напрежение сред управляващите.

Повод за ексалацията на страстите бе тройната оставка на министрите Валентин Радев (на вътрешните работи), Ивайло Московски (на транспорта) и Николай Нанков (на регионалното развитие). 

По-рано вицепремиерът Валери Симеонов увери, че неговата партия НФСБ ще остане в съвместното управление, но при някои условия – главното от които е да се промени моделът на управление на коалицията. Симеонов изрази несъгласие от едноличното, по негови думи, управление на Бойко Борисов, водено от желанието на премиера да поддържа рейтинга си.

Критиките му към правителството дадоха повод на лидера на „Атака” и председател на парламентарната група на „Обединени патриоти” Волен Сидеров часове по-късно да 
поиска публично оставката на Валери Симеонов с мотива. 

Разклащането в коалицията постави горещи въпроси за нейната устойчивост. Преди заседанието се заговори още по-усилено за рокади във властта, като един от потенциалните потърпевши е Цецка Цачева, министър на правосъдието. 

Коментари: 0