Вече може да правим международни парични преводи с Facebook Messenger

Услугата ще е достъпна за 600 валути

Вече може да правим международни парични преводи с Facebook Messenger

Услугата за международни парични преводи TransferWise обяви интеграция с чат-приложението Facebook Messenger, което ще позволи на потребителите да правят трансакции с чуждестранни валути през чата. 

Базираната в Лондон TransferWise пуска технология, базирана на бот - автоматичен софтуер, който разбира различни езици, и е вграден в Messenger. Ботът, който може да се ползва свободно, ще говори с потребителите и ще им помага в процеса на превода на парите, съобщава Блумбърг.

Софтуерът ще може да изпраща известия до потребителите когато определена валута достигне някакво предварително зададено желано ниво.

Услугата е достъпна за плащания от и до САЩ, Канада, Австралия, Великобритания и Европа, обяви компанията днес. По-късно се очаква тя да се разрасне и предлага в 50 държави, обхващайки 600 валутни двойки, които TransferWise поддържа.

Пускайки свой бот във Facebook, TransferWise се присъединява към нарастващия списък на платежни компании, експериментиращи с парични преводи през чат-приложения.

Azimo, която е един от най-големите конкуренти на TransferWise, обяви интеграция с Facebook Messenger през август м.г. Също така PayPal, Stripe, Visa, Mastercard и American Express вече имат ботове за разплащания във Facebook Messenger, както и базираната в Китай Alipay.com.

Коментари: 0