Вече можем да изнасяме месо за Япония

Япония счита страната ни за свободна от високопатогенна инфлуенца

Вече можем да изнасяме месо за Япония
236 ~ 1 мин. четене
Българските фирми вече могат да изнасят месо от домашни птици и продукти от тях за Япония. Това стана ясно на среща между министъра на земеделието и храните Десислава Танева и Н. Пр. г-н Такаши Коидзуми, посланик на Япония в България.

По време на срещата двете страни са съгласували ветеринарномедицинските сертификати и изисквания, на които трябва да отговарят българските продукти, като Япония счита България за страна свободна от високопатогенна инфлуенца, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

По време на предишната среща между двамата през ноември миналата година, министър Танева и Н. Пр. г-н Такаши Коидзуми бе обсъден въпросът за ускоряване на процедурата за разрешаване на износа на пилешко и продукти от него за Япония. Тогава Десислава Танева подчерта, че основната задача на правителството е да подпомогне организирането на дребните производители да намерят пазари за продукцията си. 

"В момента всеки производител на храни търси нови пазари. Страната ни достигна добри стандарти и моментът е подходящ, за да се представим на външни пазари",  каза министър Танева.
Подкрепи Economic.bg