Вече можем да плащаме с гривна или ключодържател, вместо с карта

Райфайзенбанк представи нови дигитални продукти и услуги

Вече можем да плащаме с гривна или ключодържател, вместо с карта
6254 ~ 2 мин. четене

Плащането вече може да става по-бързо и удобно, ако вместо кредитна или дебитна карта, използваме аксесоар. Райфайзенбанк (България) представи новите си дигитални аксесоари. Те се предлагат във формата на микрокарта, поставена в гривна или ключодържател, или карта-стикер с вграден картов чип, която се залепя на удобно място.

С карта-стикера и микрокартата могат да се правят безконтактни транзакции в търговски обекти и на банкомат, като до безконтактното устройство се допира карта-стикерът или аксесоарът с поставената вътре микрокарта.


Те се издават допълнително, засега само за клиентите с кредитна карта RaiCARD Fix, а до края на годината ще бъдат предлагани и с дебитни карти от банката, обяви Мариела Атанасова, директор на дирекция "Индивидуални клиенти" в банката (вдясно на снимката).

Аксесоарите за плащане имат свой ПИН код, валидност и с тях могат се правят само безконтактни операции, като стандартно за безконтактните плащания над 25 лв. се изисква въвеждане на ПИН. Както за основната карта, така и за микрокартата и картата-стикер, клиентите получават безплатно SMS и имейл известяване за всяка транзакция, поясни Мария Георгиева, началник отдел "Банкови карти" (в средата на снимката).

74% от българите отбелязват като причина за използването на безконтактни карти, по-лесното и по-удобно обслужване, а 68% - бързината. 98% от клиентите на Райфайзенбанк вече притежават безконтактни карти. 

Райфайзенбанк вече е и с напълно обновен сайт, по-удобен за ползване от клиентите. Една от основните актуализации е при интернет банкирането Райфайзен Онлайн.

През последните 3 месеца над 7% от интернет потребителите в България са банкирали онлайн. Над 60% от клиентите на Райфайзенбанк имат регистрация за онлайн банкиране, като от тях повече от половината са го използвали през последната година. 
 
Новият дизайн е интуитивен, и адаптивен към различните устройства, обясни Даниел Алексиев, началник на отдел "Електронно банкиране". 
 
Новият Райфайзен ОНЛАЙН предоставя на клиентите възможност за плащане на битови сметки, бързи преводи между собствени сметки и подреждане на началната страница според нуждите на клиента.
Подкрепи Economic.bg