Великобритания наема 1 000 нови гранични служители в подготовка за Brexit

Те ще бъдат разположени из цялата страна

Великобритания наема 1 000 нови гранични служители в подготовка за Brexit
Великобритания планира да назначи 1000 нови митнически и имиграционни служители, които да гарантират сигурността на границата на страната след Brexit.

Наемането им ще бъде финансирано с допълнителни 395 млн. паунда (560 млн. долара), заложени в бюджета на министерството на вътрешните работи, заяви пред парламентарната комисия по вътрешните работи Филип Рутнам, който е най-висшият държавен служител във ведомството, съобщава Блумбърг

Броят на тези 1000 души е отделно от предвидените за назначаване през тази фискална година 300 нови служители, каза още той.

"Започваме национална рекламна кампания за още хиляда служители към граничните сили, за да подобрим качеството на контрола по нашата граница и да се подготвим специално за Brexit, заяви вътрешният министър Амбър Ръд в същата комисия. "Те ще бъдат разположени в цялата страна. Трябва да сме сигурни, че всяка зона е защитена, допълни тя."

Вътрешното министерство трябваше да промени плановете си да намали граничните сили на Великобритания след гласуването от 2016 г. за напускане на Европейския съюз. 

Brexit наложи огромен натиск върху ведомството, което освен да контролира границите, разработва програми за регистриране на гражданите на ЕС, живеещи във Великобритания, и предоставянето им на право на постоянно пребиваване, коментира агенцията.
Коментари: 0