Великобритания предлага замразяване на лизингите

Предложението е на FCA и е за период от три месеца

Великобритания предлага замразяване на лизингите

Снимка: pixabay

1280 ~ 1 мин. четене

Службата за финансов контрол във Великобритания (FCA) предложи замразяване на лизинговите договори по време на извънредното положение. FCA съобщи в петък, че очаква фирмите за лизинг на автомобили да предоставят тримесечно замразяване на плащания на клиенти, които имат временни финансови затруднения заради коронавируса, съобщава Reuters.

„Ако клиентите изпитват временни финансови затруднения заради кризата около коронавируса, фирмите не трябва да предприемат стъпки по прекратяване на договора или да си поискат превозното средство обратно“, казват от FCA в свое изявление.

Очаква се компаниите, които предлагат споразумения за наем, собственост, покупка или са заложни къщи да предоставят тримесечно замразяване на плащания на клиенти, изправени пред затруднения с плащанията поради коронавирус, казва още FCA.

„За повечето от тези предложения фирмите и потребителите трябва да обмислят размера на лихвата, която може да се натрупа в периода на замразяване и да се помисли върху това“, каза Кристофър Вулард, изпълнителният  директор на FCA.

Подкрепи Economic.bg