Видео за Brexit навлече критики на британското вътрешно министерство

Видеото разяснява процедурата по регистрация на пребиваващите във Великобритания европейски граждани след излизането от ЕС

Видео за Brexit навлече критики на британското вътрешно министерство
Видеоклип, който разяснява процедурата по регистрация на пребиваващите във Великобритания европейски граждани след Brexit, донесе сериозни критики на британското вътрешно министерство заради неговото съдържание и „лошия тайминг“, информира „Франс прес“.

Видеото бе публикувано в Twitter от вътрешното министерство и е с дължина 43 секунди. В него се обяснява, че гражданите на държави-членки на Европейския съюз, които живеят или желаят да се установят във Великобритания след 2021 г., ще трябва да минат през проверка на самоличността, местожителството и съдебното си досие от страна на британските власти. А тези от тях, които не разполагат със статут на постоянно пребивaващи, ще трябва да заплатят при регистрацията си 65 британски лири.

"Де да можеше вътрешното министерство да благодари на всички европейци, които се грижат за болните, възрастните и инвалидите в рамките на британската здравна система и другите обществени служби, а не да говори със заплашителен тон", написа в "Туитър" депутатът от Лейбъристката партия Джонатан Ашуърт.

"Според нас напомнянето по Коледа, че трябва да подадем молба, за да останем в страната, където живеем, няма да се приеме много добре по цялата страна. Лош тайминг", заявиха от асоциацията "Трите милиона" (the3Million), която защитава интересите на европейците във Великобритания, цитира БТА.

"Гражданите на Европейския съюз са добре дошли тук и не е нормално да трябва да плащат, за да останат. Правителството трябва да се откаже от тези несправедливи такси", каза кметът на Лондон Садик Хан.

Главният редактор на списание "Спектейтър" Фрейзър Нелсън определи видеото като "ужасно и със зловещ тон, в което се прави алюзия с депортация. Да се надяваме, че този туит е последната подобна грешка", написа той. 
Коментари: 0