Винени експерти оцениха високо новите червени вина PIXELS

Те са от сортовете Регент и Сира и се произвеждат в един от най-добрите винарски региони – Тракийска низина

Винени експерти оцениха високо новите червени вина PIXELS
1044 ~ 2 мин. четене

С лансирането на две нови червени вина от изба New Bloom отпразнуваха празника на лозарите и винарите Трифон Зарезан. На 1-ви февруари пред избрани гости и винени експерти, екипът на винарната направи традиционното зарязване на лозята си и показа за първи път двете нови червени вина в серията PIXELS. Едното е от сорта Регент, другото от сорта Сира.


Двете нови червени вина PIXELS Регент и PIXELS от сорта Сира се произвеждат от изцяло собствени лозови масиви на New Bloom Winery в Найден Герово, Тракийска низина – един от най-добрите винени региони.  Главният енолог на избата и международен винен оценител Владимир Влъчков коментира по време на зарязването:  „Ние бихме искали нашите вина, независимо, че са различни едно от друго, да имат една обща характеристика, а именно – „вкусни вина“. А това, уверявам ви, не е толкова лесна работа. Смисълът на нашата философия в New Bloom Winery е вкусът на виното“.


Амбицията на избата е да покаже модерното лице на българското винопроизводство, да се даде възможност на консуматора да се наслади на вина, в стил Нов свят, но произведени в България и на отлично съотношение цена-качество. Затова и от избата не пестят усилия и средства във въвеждането на модерните технологии и нововъведения. Серията PIXELS е посветена именно на това. 


Двете нови червени вина, допълват марката, която досега включваше две бели (едното от Совиньон блан, другото от Шардоне), едно розе от френския сорт Гренаш, едно пенливо от италианския сорт Глера и едно червено – от Каберне Совиньон. Новите вина също се затварят с иновативната система Ardea Seal, която се състои от три елемента: вътрешно тяло, външна обвивка и специален „щит”, който е в най-долната част на тапата и позволява контрол на кислорода в бутилката. Тапата се приема за алтернатива на класическия корк, с много ниска въздушна пропускливост, предпазваща виното от външни въздействия, прах и други. Това позволява съхранение на червените вина PIXELS и след отваряне за по-дълго време, което пък е от полза за ресторантьорите, които искат да предлагат вино на чаша. Сред първите, които дегустираха новите PIXELS бяха Вихрен Велков и Георги Михов, Сомелиер на България за 2012 и 2011 година съответно.


Лозята на избата са близо 6000 дка. Екипът работи с над 14 различна сорта сред които Совиньон блан, Шардоне, Каберне Совиньон, Мерло. Те са единствените засега у нас, които отглеждат и немските сортове Дорнфелдер и Регент, които дават много добри резултати в българския тероар, посочват експертите. 
Подкрепи Economic.bg