Вижте новите iPhone 7 и iPhone 7 Plus (снимки)

Устройствата ще са водоустойчиви

Вижте новите iPhone 7 и iPhone 7 Plus (снимки)

Apple официално представи новите модели iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Дизайнът им е много подобен на миналогодишните iPhone 6 и iPhone 6S, със заоблен алуминиев корпус.


Това, което е изцяло ново в седмата серия, е, че телефонът е устойчив на вода и прах, според изискванията на стандарта IP6. И двете модификации са снабдени със стерео говорители (под и над екрана), 12МР камера с оптична стабилизация, бленда f/1,8 и LED светкавица с 4 LED източника, което означава, че телефоните ще правят по-добри снимки на тъмно. Apple обещава и удължен живот на батерията в новите модели.

Процесорът на iPhone 7 е A10 Fusion, който е значително по-бърз от A9, използван при 6S. Паметта на устройството е 32,128 и 256 GB и ще се предлага в цветовете - черно (black) и чисто черно (jet black), сиво и розово злато. Цените започват от $649 за iPhone 7 и $769 за Plus модела. 

iPhone 7 няма централния „home” бутон, а ще се управлява чрез статична версия, която ще отчита силата на натиск и ще използва система за вибрация Taptic Engine, която да осигури същото усещане при натискане. Вибрациите през бутона ще бъдат ползвани и като нотификации с различен интензитет за различните приложения, а освен това и разработчиците ще могат да интегрират функцията в приложенията си. 

И, както се очакваше, iPhone 7 не разполага с жак за слушалки. Целта на промяната е телефонът да е по-тънък и с по-голяма батерия. Липсата на аудио жак ще се компенсира с АirPods. Новата джаджа на Apple ще може да работи до 5 часа без прекъсване, а от компанията ще представят и други безжични модели. AirPods ще бъдат на разположение в края на октомври на цена от $159. От компанията коментираха , че "вярват в безжичното бъдеще".


Ще има модел и в нов по-тъмен цвят с гланцово покритие по специална технология. Новост за iPhone 7 Plus е и двойна основна камера, която ще даде възможност за 2х оптично приближение като се използват две 12МР камери. 


От Apple обявиха, че iPhone 7 ще бъде на разположение за закупуване на 16 септември на основните им пазари като САЩ и Великобритания, но предварителните заявки започват от днес.


С новия модел в iMessage вече ще могат да се използват и стикери, да се извършват плащания и да се поставят определени акценти върху вашите текстове.

Най-големият франчайз в историята на игрите ще направи мобилния си дебют на платформата iOS 10 на Apple със "Super Mario Run", новото заглавие ще бъде на разположение на iPhone App Store.

Apple показа и новия смарт-часовник Apple Watch series 2, който също е 100% водоустойчив и издържа на дълбочина до 50 метра. За разработката му е използван е чип S2, който е значително по-бърз. Apple Watch series 2 разполага и със GPS приемник. Ще има няколко вида смарт-часовници с алуминиеви, стоманени и керамични корпуси.

Операционната система включва приложение, което помага за успокояване на дишането. Apple в партньорство с Nintendo - популярната игра Pokemon Go също ще работи на устройството и ще показва къде се намират най-близките покемони. 


Информацията се обновява!

Коментари: 0