Властите евакуираха завод на AstraZeneca в Уелс

Във фабриката е получен съмнителен пакет и производството е преустановено временно

Властите евакуираха завод на AstraZeneca в Уелс

Снимка: БТА

Фабрика в Уелс, която произвежда ваксината COVID-19 на AstraZeneca, беше частично евакуирана в сряда, след като беше получен подозрителен пакет, а полицията съобщи, че с инцидента се занимава отделът за обезвреждане на бомби, предава Reuters. Експлоатиран от Wockhardt UK, заводът осигурява така наречения капацитет за пълнене и завършване на веригата за доставки на AstraZeneca в Обединеното кралство, което е последната производствена стъпка за поставяне на ваксини във флакони или спринцовки и опаковането им.

Компанията се съгласи да достави на Великобритания 100 млн. дози от ваксината, разработена от Оксфордския университет.

В момента AstraZeneca участва в спор с Европейския съюз, след като съкрати доставките за блока поради проблеми с производството в белгийската си фабрика.

„Wockhardt UK в Рексъм тази сутрин получи подозрителен пакет. Всички съответни власти бяха незабавно уведомени и ангажирани“, обяви компанията. „След експертни съвети частично евакуирахме обекта в очакване на цялостно разследване. Безопасността на нашите служители и непрекъснатостта на бизнеса остават от първостепенно значение“.

Местната полиция потвърди, че на място е разположено звено за обезвреждане на бомби и посъветва обществеността да избягва района.

„В момента се справяме с продължаващ инцидент в Wrexham Industrial Estate“, казаха те в изявление.

Коментари: 0