Водният цикъл на Кърджали отнесе 10% финансова корекция

Управляващият орган потвърди санкцията от близо 7 млн. лв., общината обжалва пред Върховния съд

Водният цикъл на Кърджали отнесе 10% финансова корекция
Автор: Алекса Йорданова
Мащабният проект за Воден цикъл в Кърджали има наложени 10% финансова корекция заради геодезист, който не отговаря на изискванията за заеманата длъжност, съобщава порталът на българските общини Kmeta.bg. Санкцията от близо 7 млн. лв. е наложена от Управляващия орган по Оперативна програма "Околна среда", защото геодезистът няма искания професионален стаж, потвърди пред kmeta.bg ръководителят на проекта Митко Синабов.

геодезистът има и стаж  иобразование, но е работил като стоителен техник и това не му се счита за стаж на геодезист. Договорите за водния цикъл са два и имат по 10% финансова корекция. Обжалвахме санкцията пред Управляващия орган и той потвърди това. Сега подготвяме документите да жалим пред Върхавния съд, защото сме в правото си", обясни пред kmeta.bg Митко Синабов.

За отрязването на 10% от парите на целия проект призна кметът на Кърджали Хасан Азис. За предстоящото дело по претенцията за 7 млн. лв. във Върховния съд, общината трябва да внесе около 300 000 лв., защото делото е търговско. "Имаме ги парите и ще се борим" потвърди Синабов.

Проектът за целия Воден цикъл на Кърджали има два договора. Единият е за изграждане на пречиствателна станция и колектор, а другия е за водопроводна мрежа и канализация - 23 км и водопроводна съпътстваща  мрежа, там където изобщо няма - още 12 км, разясни ръководитулят на проекта.
Коментари: 0