Volkswagen отново отложи окончателното решение за новия си завод

Германският концерн ще си даде още няколко месеца преди да излезе с ясна позиция

Volkswagen отново отложи окончателното решение за новия си завод

Снимка: Unsplash

Антония Симова Автор: Антония Симова

Volkswagen отново отложи обявяването на окончателното си решение дали ще построи своя нов завод в Турция, твърди източник пред Reuters. Компанията замрази процеса по взимане на решение заради международните критики към югоизточната ни съседка, свързани с военното ѝ участие в Сирия.

„Все още имаме време и определено може да вземем това решение до средата на годината“, заявява пред Reuters човек от компанията, който е запознат с дискусиите.

През есента на 2019 г. бе почти сигурно, че германският гигант ще изгради своя завод в Турция. Заради военните действия на страната в Сирия обаче окончателното решение бе отлагано няколко пъти. В края на 2019 г. Volkswagen заяви, че ще обяви окончателната си позиция през февруари. Тогава източници на Automative News Europe заявиха, че ако германският автопроизводител се откаже да прави фабриката в югоизточната ни съседка, то изцяло пропада идеята за нов завод в региона.

Кандидати за домакин на завода бяха четири страни от Източна Европа - България, Румъния, Сърбия и Турция, която бе големият фаворит. Ако все пак концернът даде ход на строежа на завода, той ще се позиционира в град Маниса, Западна Турция. Във фабриката се планира да се произвежда следващото поколение автомобили Passat, както и Skoda Superb. Максималният производствен капацитет ще е за 300 хил. превозни средства годишно.

Коментари: 0