Volkswagen прави мрежа за зареждане на е-коли в САЩ

В нея ще бъдат инвестирани 300 млн. долара

Volkswagen прави мрежа за зареждане на е-коли в САЩ
Volkswagen (Фолксваген) планира инвестиция от 300 милиона долара в единна мрежа от 450 зареждащи станции за електромобили. Вложението ще бъде направено чрез дъщерната компания на автомобилния гигант Electrify America.

Мрежата от 450 зареждащи станции ще обхване 11 мегаполиса, както и трасетата с висока интензивност в 39 щата на Америка. Не всички станции ще бъдат базови – 240 от тях ще предлагат мощности от 150 киловата и 320 киловата. Те ще могат да осигурят бързо зареждане на електромобилите в рамките на 15-20 минути.

Инвестиция е част от сумата в размер на $2 милиарда, която Volkswagen възнамерява да даде за изграждането на мощна инфраструктура за електрическия транспорт.

През ноември миналата година германският концерн заяви, че прекратява продажбите на дизелови автомобили в САЩ, а към 2020 г. ще се откаже и от продажбите на малолитражните дизелови двигатели и ще премине към хибриди и електрически автомобили. Отказът от дизела и грандиозните планове по електрифицирането са свързани с дизелгейта, който струваше на Volkswagen глоби в размер на над $15 милиарда, пише Kaldata.com.

През 2015 г. американската агенция по охрана на околната среда разкри, че софтуерът на дизеловите автомобили на Volkswagen е настроен така, че засича кога се извършват измервания за изхвърляне на вредни вещества и преминава в безопасен режим. Оказа се, че при реална експлоатация се изхвърлят 40 пъти повече вредни вещества.
Коментари: 0