Volkswagen трансформира два от заводите си в Германия за производство на електромобили

Работните места на служителите са гарантирани до 2028 г.

Volkswagen трансформира два от заводите си в Германия за производство на електромобили

Снимка: Pixabay

Германският автомобилостроител Volkswagen ще трансформира два от заводите си в Германия, така че да могат да произвеждат електромобили, тъй като най-големият производител на автомобили в света инвестира все повече в производството на автомобили с нулеви вредни емисии, предаде ДПА.

Volkswagen планира заводите в Емден и Хановер да произвеждат електромобили до 2022 г.
Компанията вече има един такъв завод в източния германски град Цвикау. Ръководството на автомобилният гигант представи плана на работниците в Емден и Хановер снощи.

Работните места на служителите са гарантирани до 2028 г., но компанията ще се опита да намали работните места във фабриките чрез предложения като ранно пенсиониране.

Шефът на отдел "Човешки ресурси" Гунар Килиан отбелязва в изявление, че в производството на електромобили има по-малко производствени етапи, което пък води до намаляване на нуждата от работна ръка.

Volkswagen обяви инвестиции от над 34 млрд. евро в разработването на електромобили, безпилотни автомобили, мобилни услуги и дигитализация до 2022 г.

Ориентираме компанията към чиста мобилност. По този начин също така осигуряваме устойчиви перспективи за бъдещето на двата завода, посочи в изявление главният изпълнителен директор на компанията Херберт Дис.
Коментари: 0