Временната комисия свали имунитетите на Сидеров и Чуколов

Тя ще внесе доклад в парламента утре

Временната комисия свали имунитетите на Сидеров и Чуколов
3674 ~ 2 мин. четене

Временната комисия предложи на парламента да паднат имунитетите на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това съобщи Димитър Главчев, председател на комисията, цитиран от БГНЕС.

Депутатите взеха решение заседанията да се провеждат при закрити врата, тъй като се работи с данни които представляват следствена тайна.

„Работата на комисията не е да правораздава, а да установи факти и обстоятелства, и да отговори положително или не на искането на главния прокурор за възбуждане на наказателно преследване. Комисията ще внесе доклад с предложението за падане на имунитетите на Сидеров и Чуколов утре, а ръководството на парламента ще прецени кога ще се гласува той“, каза още Главчев.

По време на заседанието Сидеров и Чуколов са решили да не се възползват от дадената им дума. По думите на председателя на комисията имунитетът на народните представители трябва да се разпростира до функциите, които изпълняват. Всичко извън тях е необоснована привилегия спрямо българските граждани.

"Народният представител трябва да дава добър пример, а не мисля, че това, на което станахме свидетели напоследък е добър пример”, допълни Димитър Главчев. поред него не трябва да се уронва престижът на Народното събрание, а действия от подобен род правят именно това.

Междувременно, след като Волен Сидеров напусна заседанието на временната комисия заяви, че "това е трибуна, а не комисия”. "Досега няма такъв случай на закрито заседание да не се допускат народни представители. Комисията се е събрала с точно определена поръчка без да слуша никакви аргументи”, заяви Сидеров, цитиран от Novanews.

"Не се отказвам от депутатския си имунитет, за да се убедят хората в това как действат правилата”, добави той.

Подкрепи Economic.bg