Времето днес: облачно с дъжд и сняг

Облачността ще бъде значителна и ще се задържи през целия ден, а обстановката в страната все още е усложнена

Времето днес: облачно с дъжд и сняг
204 ~ 1 мин. четене
Днес времето ще бъде значително облачно. На места ще превалява слаб сняг, в източните райони предимно слаб дъжд, съобщиха от ХИМХ. По значителни ще са валежите от дъжд в югоизточните райони на страната. Ще духа слаб, в Източнта България – до умерен северен вятър. Миниманите температури днес ще бъдат между -3° и 2°, а максималните между 3° и 8°.   
 
Въпреки намаляването на снеговалежите днес, обстановката в страната продължава да е усложнена. Бедственото положение в Смолянска област остава. Над 120 селища в планинския регион поредна нощ са без електрозахранване. 

Все още близо 100 родопски селища са откъснати от света. И сряда ще бъде неучебен ден за децата в областта. Възстановено беше електрозахранването в Смолян, Пампорово, Чепеларе, Девин, Борино, Златоград и Доспат. В останалите общини Рудозем, Баните, Мадан и Неделино има проблем с тока във всички населени места.   
 
 Мобилизирани са допълнителни екипи и извън областта за решаване на проблемите. За разчистване на пътищата е привлечена допълнителна техника, като целта е до утре вечер републиканската мрежа да бъде проходима, а след това усилията ще бъдат насочени към общинската пътна мрежа, каза областният управител Неделко Славов.   
 
В момента близо 615 населени места са без ток в страната. Остава тежко положението в Кърджали, Смолян, Пазарджик, Хасково, Мадан, предаде БГНЕС. Аварийни екипи работят по разчистване на пътищата и възстановяването на прекъснатото електрозахранване в засегнатите от бедствието райони, съобщават от МВР.
Коментари: 0