VW хвърля ръкавицата на Tesla и вдига производството на е-коли в Китай

Компанията увеличава производството на електромобили в Китай до около 1 млн. до 2022 г.

VW хвърля ръкавицата на Tesla и вдига производството на е-коли в Китай

Снимка: Pixabay

824 ~ 1 мин. четене
Volkswagen увеличава производството на електрически автомобили в Китай до около 1 милион превозни средства до края на 2022 г., сочат производствените планове на гиганта, видени от Reuters. Стъпката ще даде възможност на германския производител на коли да прескочи конкурента Tesla и да направи азиатската страна ключово поле за битка.

Volkswagen подготвя две китайски фабрики за изграждане на електрически автомобили догодина. Според плановете на компания китайските заводи ще имат производствен капацитет от 600 000 превозни средства. Тази нова информация разкрива способността на VW да индустриализира производството по-бързо от останалите пионери на пазара на електрически превозни средства.

Tesla все още се опитва да постигне целта си да прави повече от 500 000 автомобила годишно, като построи нова фабрика в Шанхай, Китай. За разлика от нея, VW може да разчита на установена работна сила в два от своите заводи в Антънг и Фошун за изграждане на автомобили с нулеви емисии.

Мащабът и скоростта на натиск на VW към електрифицирането бележи промяна в полза на утвърдени производители, които могат да използват съществуващите фабрики, за да разгърнат дейност в новата по-бързо от стартиращите.

Подкрепи Economic.bg