Wall Street продължава да се лута между новините за отваряне на икономиката и безработицата

Единствено NASDAQ успя да финишира на зелено с ръст от 0.7%

Wall Street  продължава да се лута между новините за отваряне на икономиката и безработицата
364 ~ 2 мин. четене

Изминалата сесия на Wall Street приключи със смесени резултати за водещите индекси, като инвеститорите насочиха фокуса си към поетапното отваряне на икономиката в страната и негативните данни от трудовия пазар. Институтът ADP публикува своя месечен доклад, според който неселскостопанският сектор на САЩ е загубил над 20 млн. работни места за април.

Данните натежаха на повечето сектори и ограничиха доброто им представяне, с изключение на технологичния, който отново показа устойчивост. Акциите на Facebook и Netflix поскъпнаха със съответно 0.7% и 2.3%, а тези на Amazon и Apple – с 1.4% и 1%. При индексите индустриалният Dow Jones отстъпи с 218 пункта, а широкият S&P500 с 0.7%.

Единствено NASDAQ успя да финишира на зелено с ръст от 0.7% до ниво от 8854 пункта. В Европа сесията също приключи с песимистичен привкус – всички водещи индекси освен британския FTSE100 приключиха търговия с понижения.

Акценти от деня

В четвъртък в 15:30 часа българско време инвеститорите отново ще насочат поглед към пазара на труда в САЩ и по-конкретно към седмичните молби за помощи при безработица. Прогнозите на анализаторите са регистрираните молби да бъдат 30млн., което би било понижение спрямо 38млн. от предходната седмица, но все пак близо до рекордните негативни данни за щатската икономика. 

Coca Cola Company – 8 часова

На 8-часовата графика на Coca-Cola може да забележим как след като отскочи от дъното при цена $37.50 акцията компенсира немалка част от загубите си, а в последствие формира и тренд-продължаващ триъгълник. Евентуален пробив на ниво от $46 ще приемем като потвърдителен сигнал за покупка с потенциал за поскъпване до $60.

EUR/USD – 8 часова

Най-търгуваната валутна двойка за трети пореден път не успя да пробие съпротивата на 200-периодната пълзяща ЕМА, което очаквано беше последвано от вълна на продажби. Смятаме, че в средносрочен план доларът ще запази доминацията си и всяка корекция ще бъде удачен момент за вход в спекулативна къса позиция.

Natural Gas – Дневна

За момента природният газ сложи край на възхода си, след неуспешен тест на 200-дневната експоненциална средна при цена 2.10. Последва формирането на силна меча свещ, с тяло по-голямо от предходната бича свещ, което приемаме като сигнал за задълбочаване на корекцията. В средносрочен план очакваме понижение и тест до ниво 1.75.

Australia200 – 8 часова

Австралийският индекс вече на два пъти не успява да премина съпротивата при ниво 5500 пункта, като към момента дори е на път да образува и по-нисък връх. Индикаторът стохастик образува низходящо пресичане, което допълнително подкрепя мечите ни нагласи. Очакваме да последва понижение с потенциал за тест на дъната от средата на месец март.

Коментари: 0