Warner Music прави най-големия борсов дебют на 2020 г.

Успешното предлагане ще оцени компанията на над 13 млрд. долара

Warner Music прави най-големия борсов дебют на 2020 г.
544 ~ 2 мин. четене
Warner Music Group обяви днес, че иска да предложи акции за до 1.82 милиарда долара в първичното си публично предлагане в САЩ, което е потенциално най-голямото IPO до момента в Ню Йорк за 2020 г., тъй като пазарът на нови акции се възстановява, след като пандемията COVID-19 постави много дебюти на изчакване.

Warner Music, третият най-голям световен звукозаписен лейбъл и издател на изпълнители като Карди Би, Ед Шийран и Бруно Марс, определи целева цена от 23 до 26 долара на акция за 70 милиона акции от клас A, заявиха от компанията в регулаторен документ. В горния край на гамата IPO-то ще оцени Warner Music на 13.26 милиарда долара.

Музикалната компания, която е мажоритарна собственост на Access Industries на милиардера Лен Блаватник, не продава нови акции, а изцяло от съществуващи акционери, които продават свои акции, което е рядкост в IPO-тата, пише Reuters.

Warner Music реши да забави първичното предлагане през март, тъй като здравната криза с COVID-19 разтърси капиталовите пазари и удари спирачките на много листвания.

Пазарът сега обаче показва признаци на повишение, като през миналата седмица уебсайтът за сравнение на застрахователни полици SelectQuote Inc SLQT.N събра 360 милиона долара, след като продаде акции в своето IPO над целевия диапазон. То следва редица IPO от биотехнологични, китайски и празни компании.

Warner Music отчете нетна загуба от 74 милиона долара през второто тримесечие, приключило на 31 март, в сравнение с печалба от 67 милиона долара година по-рано. Дългът на компанията възлиза на 2.98 милиарда долара.

Музикалната индустрия се разглежда като по-издръжлива на слабостите в икономикатата, въпреки че Warner Music предупреди, че епидемията е навредила на приходите и е забавила пускането на нови записи, филми и телевизионни програми.

Очаква се Warner Music да определи цените за IPO-то на 2 юни, като акциите дебютират в Nasdaq на следващия ден под символа „WMG”.
Коментари: 0