Wizz Air открива сезонна база в Бургас и седем нови маршрута

Авиокомпанията ще базира 1 самолет Airbus A320 на морското летище между 10 юни и 12 септември 2021 г.

Wizz Air открива сезонна база в Бургас и седем нови маршрута

Снимка: Wizz Air

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че това лято ще открие сезонна база на Летище Бургас и ще стартира седем нови маршрута - до седем държави от крайморския град. Компанията ще базира един самолет Airbus A320 на летището, който ще е там между 10 юни и 12 септември 2021 г.

Сезонните линии са до Дортмунд, Айндховен, Киев, Ливърпул, Познан, Тел Авив и Турку с общо 200 000 места. Билетите за тях вече са в продажба и започват на цени от 48.99 лв.

„Радвам се да обявя създаването на временна лятна база в Бургас, тъй като виждаме силното търсене в цяла Европа за пътувания до красивото българско крайбрежие през летния сезон. Днешната новина е поредното доказателство за нашата дългосрочна отдаденост на българския пазар и стремежа ни да предлагаме все по-достъпни възможности за пътуване, като същевременно се придържаме към най-високите стандарти на нашите санитарни протоколи“, каза Андраш Радо, старши мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air, който взе участие в днешната онлайн пресконференция.

Авиокомпанията припомни, че на борда на нейните самолети се спазват всички хигиенни изисквания, които гарантират здравето и безопасността на пътниците и екипажа.

Участие в днешната пресконференция взе и Франк Кванте, главен изпълнителен директор на "Фрапорт България", концесионерът на двете черноморски летища. „На летищата в Бургас и във Варна "Фрапорт България" прави всичко по силите си, за да се адаптира към настоящата ситуация, така че да осигури максимална защита на пътниците и служителите. Ние отворихме вратата си възможно най-широко и сме изключително щастливи, че водещата авиокомпания Wizz Air вижда в Летище Бургас чудесна възможност за откриване на сезонна база, предлагайки вече общо 14 маршрута. Това е значително увеличение и ние можем само да си пожелаем да запазим възможно най-много от тези маршрути активни през цялата година в Бургас“, каза той.

Коментари: 0