Wizz Air поръча на 20 нови самолета Airbus A321XLR

Доставките ще започнат през 2023 г.

Wizz Air поръча на 20 нови самолета Airbus A321XLR
Нискотарифната авиокомпания Wizz Air Holdings Plc обяви днес, че като част от сделката с Indigo Partners е подписала меморандум за разбирателство с Airbus S.A.S. за закупуване на 20 самолета Airbus A321XLR. Моделът бе представен в началото на седмицата на авиошоуто в Париж.

Настоящата поръчка ще бъде изпълнена и доставена в рамките на три години, започвайки от 2023 г. 
Моделът A321XLR ще включва 239 места, същите като при A321neo, за да осигури пълна съвместимост с флотилията на Wizz Air. Самолетите XLR ще могат също да бъдат използвани в съществуващата мрежа на Wizz Air със същата ефективност. Финализирането на поръчката предстои да получи одобрение от акционерите на Wizz Air.

„A321XLR е най-икономичният самолет от този тип и е невероятна възможност за Wizz Air за по-нататъшно разширяване на мрежата и добавяне на нови дестинации на WIZZ картата, които понастоящем са извън обсега, предвид по-добрите възможности на самолета на дълги разстояния. Към днешна дата ние летим по няколко 5-6-часови маршрута и регистрираме голямо удовлетворение от страна на нашите клиенти, така че със самолетите XLR ще можем да разширим нашето портфолио от услуги с маршрути, изискващи 7-8-часови полети", коментира Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air. 

След днешната новина направените поръчки от страна на Wizz Air към Airbus нарастват до 276 самолета, чиито доставки ще приключат до 2026 година.
Коментари: 0