За 16 месеца Google е продала по-малко смартофони от Apple за седмица

Смартофоните Pixel трупат аплодисменти, но твърде бавно крачат в правилната посока

За 16 месеца Google е продала по-малко смартофони от Apple за седмица
1160 ~ 1 мин. четене
16 месеца след дебюта си през октомври 2016 г. серията телефони Pixel на Google събра аплодисменти и внимание, но не и много продажби. Последните данни за представянето на устройствата идват от Франсиско Джеронимо от IDC, който отбелязва, че през 2017 г. компанията е доставила 3.9 млн. телефона Pixel и Pixel 2. 

Това е по-малко от седмичните продажби на топ играчи като Apple и Samsung. За сравнение само през последното тримесечие на 2017 г. производителят на iPhone е пласирал 78 млн. устройства. 

Въпреки че продажбите на телефоните Pixel все още са пренебрежимо малко на фона на останалите, трябва да се отбележи, че те са поели в правилната посока, пише The Verge. По думите на Джеронимо Google удвоила продажбите през миналата година, а делът на компанията на американския пазар се е увеличил от 1.8% до 2.8%. 

Амбициите на компанията в хардуера никога не са били големи. Наскоро обаче бе финализирана сделката за придобиването на част от бизнеса на HTC за 1.1 млрд. долара. Едно от конкурентните предимства на телефоните Pixel е добрата камера – функция, върху компанията ще залага и през 2018 г. 
Подкрепи Economic.bg