За първи път жена оглави борсата в Ню Йорк

Стейси Кънингам е повишена в изпълнителен директор от сегашната й позиция на главен оперативен директор

За първи път жена оглави борсата в Ню Йорк

Снимка: Twitter

920 ~ 1 мин. четене
Нюйоркската фондова борса (New York Stock Exchange) назначи първата си жена лидер, повече от два века след създаването си.

Стейси Кънингам е повишена в изпълнителен директор от сегашната й позиция на главен оперативен директор, съобщи Би Би Си.

Назначаването й означава, че и NYSE, и фокусираната върху технологиите платформа Nasdaq, ще бъдат управлявани от жени. Адена Фридман стана главен изпълнителен директор на Nasdaq през януари 2017 г.

Кънингам поема поста от Томас Фарли, който управлява най-известната фондова борса в Америка от 2013 г. насам.

Тя започва кариерата си в JJC, по-късно част от Bank of America Securities, и заема висши позиции в Nasdaq, преди да поеме ръководна роля в NYSE.

В интервю миналата година за вестник "Файненшъл таймс" Кънингам каза, че "се е влюбила" в търговията с ценни книжа по време на летен стаж, докато учела инженерни науки в университета.

Тя също така сравнява своя опит, споделяйки другата си страст, готвенето.

Г-жа Кънингам е прекарала девет месеца в средата на кариерата си, за да учи кулинарни мениджмънт, включително и в ресторант в Ню Йорк.

Тя коментира пред "Файненшъл таймс", че средите са подобни: "Как взаимодействате с вашите колеги по време на стрес - всеки знае, че не бива да го приема лично, в по-голямата част. По време на търговията може да проявите агресия към колега, а в края на деня да изпиете по бира заедно", коментира тя.

Томас Фарли, който се присъедини към NYSE през 2013 г., ще стане шеф на частната инвестиционна компания Far Point, която се подкрепя от инвеститора-активист Даниел лоб.
Коментари: 0