Забраниха иронията и сарказма в Северна Корея

Севернокорейците смятат лидера си за „глупак, който не може да види външния свят“

Забраниха иронията и сарказма в Северна Корея

Севернокорейските власти наложиха забрана на ироничните и саркастичните изказвания по адрес на режима на Ким Чен Ун, съобщава Independent.

Жителите са били предупреждавани в редица масови събирания, че няма да бъде толерирана дори индиректна критика. Представители на Пхенян обяснили, че саркастични подмятания като „За всичко е виновна Америка“ ще бъдат считани за противопоставяне на режима.

Те са предупредили севернокорейците за потенциални „враждебни действия“ от „вътрешни непокорни елементи“. Главното послание обаче е било „дръжте си устите затворени“.

Местните използват фразата, за да осмиват властта, която оправдава проблемите си с друга държава. Сред навлизащите изрази е и „Глупак, който не може да види външния свят“. Той се отнася за лидера Ким Чен Ун, който не посети събитията в Русия и Китай по случай 70-тата годишнина от края на Втората световна война.

В последно време се наблюдава засилено недоволство от страна на севернокорейците, предават регионални медии. В рамките няколко седмици са се появили два графита, осмиващи властта и Ким Чен Ун.

Коментари: 0