Израел също забрани Uber

Това е поредното съдебно решение в ущърб на американската компания

Израел също забрани Uber

Снимка: Pexels

Компанията за споделени пътувания Uber получи поредна забрана за извършване на дейност - този път в Израел. Властите там решиха да отнемат правото ѝ да работи, а съдът е потвърдил тяхното намерение, съобщават местни новинарски сайтове, цитирани от Business Insider.

Според информацията съдия в Тел Авив е съобщил в понеделник, че компанията няма подходяща застраховка, за да оперира в Израел. В резултат на това услугите на Uber ще бъдат забранени в страната от 10 часа сутринта във вторник.

Съдебното дело е заведено от израелското министерство на транспорта, което твърди, че Uber нарушава закона, давайки възможност на шофьорите да извършват дейност, без да притежават лиценз.

Според местното подразделение на компанията досега десетки хиляди хора са се възползвали от услугите на превозвача.

В момента Uber води няколко правни битки с регулатори по целия свят. В Лондон например компанията опитва да поднови лиценза си и обжалва решението на съда, според което тя трябва да третира британските шофьори като служители и да им дава повече права.

Във връзка с новината за изгонването от Израел досега представители на Uber не са приели покана да коментират случая.

Междувременно компанията може да се похвали и с добра новина от Русия, където регулаторите дадоха зелена светлина на сливането и с местната Yandex.

Коментари: 0